duminică, 7 februarie 2010

"Viaţa începe la ora 8" - un nou proiect Luduseanul


Luni, 8 februarie 2010, a apărut primul număr dintr-o nouă publicaţie luduşeană.
Este vorba despre ziarul liceenilor de la Grupul Şcolar Industrial Luduş (singura instituţie de învăţământ liceal din oraş), intitulată sugestiv “Viaţa începe la ora 8”.
Ziarul va apărea lunar împreună cu săptămânalul “Luduşeanul”, al cărui redactor-şef este Dorin Grama. Acesta le-a oferit liceenilor luduşeni posibilitatea de a-şi transpune off-urile negru pe alb, în văzul tuturor cetăţenilor, şi de a-i susţine cu publicarea ziarului şi distribuirea acestuia în întreg orasul.
“Mă bucur enorm că am găsit disponibilitate atât din partea conducerii Liceului, a cadrelor didactice, şi mai ales din partea elevilor, pentru conceperea şi editarea acestui lunar al elevilor noştri. Ne-am angajat într-un proiect ambiţios şi cred că primul pas a fost făcut şi să sperăm că vom avea o colaborare de lungă durată. Cred că Liceul nostru, care este de altfel o rampă de lansare pentru mulţi, are, în sfârşit, un ziar propriu. Chiar dacă au mai fost încercări timide de concepere, iată că acum avem în sfârşit un ziar adevărat!“, a ţinut să precizeze redactorul şef de la Luduşeanul.
Directorul Liceului, profesorul Ioan Pop a dorit să precizeze, cu ocazia apariţiei acestui prim număr: “Elevii, tinerii vin către noi cu necesităţi noi şi cu întrebări noi, la care suntem datori să răspundem în mod corect. Preocuparea către ce doresc tinerii, către ce nevoi reale au aceştia, către modul în care putem să le oferim o cultură şi un spaţiu sănătos de dezvoltare a talentelor şi calităţilor cu care vin spre noi, trebuie să devină un ideal al oricărei unităţi de educaţie care poate privi spre viitor în mod just şi poate avea maturitatea de a îşi asuma responsabilitatea pentru acţiunile sale. Cred cu sinceritate în proiectul vostru şi mai ales în puterea lui de a clădi o punte mai trainică de legătură cu dascălii voştri.”
Ţinem să menţionăm ca partea tehnică şi redacţională a ziarului este realizată în întregime de elevi ai Grupului Şcolar Industrial Luduş, tineri dornici de a-şi exprima punctual de vedere şi de a le demonstra tuturor că mai au şi ei ceva de spus înainte de a fi încheiată fraza.
După cum ne relatează şi redactorul-şef al ziarului liceenilor, Oana Sicobean, “încercăm să cream un tablou în cuvinte din  imaginile şi acţiunile de pe coridoarele liceului nostru. Mizăm pe realitatea nudă, lipsită de cosmetizare. Cu alte cuvinte, noi dorim să fim autentici…şi vrem să vă împărtăşim realitatea noastră!”. În final amintim şi restul echipei: tehnoredactor – pikchiu, redactori - Andra Olaru, Andrei BOB, Cora Olaru, Paula Olaru, Roxana Mureşan, Sorina Mărginean, Sorina Puiac şi Teo Bologa.
Tinerii elevi vă îndeamnă astfel “să vă treziţi la ora opt” pentru că atunci începe viaţa în viziunea lor, şi s-ar putea sa înceapă fără voi.